Miljøbilde av spisestolen Standard fra Vitra i gult og rødt.

Ukens stol – Standard Chair designet av Jean Prouvé fra Vitra

Ukens Stol

Standard Chair ble design av franskmannen Jean Prouvé helt tilbake til 1934/1950. Den er nå tatt opp igjen i produksjon av det sveitsiske møbelfirmaet VITRA.

Prouvé var ingeniør, designer og arkitekt, noe hans møbler bærer preg av. Med mottoet «NEVER DESIGN ANYTHING THAT CAN NOT BE MADE» så skjønner man hans tilnærming.  Her er funksjonalitet og de tekniske detaljene som er i fokus.

En stol er utsatt for mest vekt på de bakre beina og mindre på de fremste. Jean Prouvé innlemmet denne enkle innsikt i sin design for Standard Chair: mens stålrør er tilstrekkelig for forbena, siden de er mindre utsatt for tyngde, er bakbena laget av omfangsrike hulprofiler som overfører den primære vekt til gulvet.

Standard er tilgjengelig i den klassiske versjonen med sete og rygg i tre eller som Standard SP-modellen med sete og rygg i robust plast.

Det vi Verket Jentene synes er noe av det fineste med denne stolen er at den kan kombinæres i så utrolig mange flotte farge kobinasjoner. Noe som gjør stolen unik og personlig. Og ikke minst dette er en ekte klassiker!

Vi har laget et eget Pinteres Board dedikert til nettop denne stolen, og her kan du se den i mange forskjellige miljøer og farger. Hvilken synes du er finest? Noen av stolene er originale vitage stoler så kan være et noen fargekombinasjoner ikke lengre er å oppdrive. Bildene under tilhører ikke oss og link til hvor de kommer fra finner du via Pinterest her.

Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé Standard Chair fra Vitra - design by Jean ProuvéStandard_chair_prouve_12
Standard Chair fra Vitra - design by Jean Prouvé