Miljøbilde av lenestolen Butterfly chair fra Cuero Design i brunt lær.

Len deg tilbake i en Butterfly stol

Lenestol

En stol som er populær her på Verket Interiør både blandt de ansatte og kunder, er den klassiske Butterfly stolen du kan få i flere forskjellige typer skinn og farger. Stolen er er en stilfull og har en ramme og en stort stykke skinn som henger fra rammens høyeste punkter.

Dette er en stol med en historisk fortid: Juan Kurchan og Jorge Ferrari Hardoy, to unge arkitekter, returnerte til Buenos Aires på slutten av 1930-tallet. De tok med seg Antonio Bonet, en katalansk kollega og venn som de hadde samarbeidet sammen med i Le Corbusiers sitt studio i Paris. Og sammen lagde de en moderne versjon av «La Tripolina», en stol som ble designet i 1877.  Den moderne utgaven så sitt først lys i desember 1938. Solid stål (12 mm) ble brukt til ramme, setet blir laget fra solid skinn. Sistnevnte ble håndlaget av Cuatrini, en berømt salmaker som jobbet for ledende polo salmaker, Rossi & Caruso.

Få eksemplarer

Bare noen få eksempler ble fremstilt. Til tross for at den vant noen priser, ble stolene ikke utsolgt Buenos Aires butikken. To av stolene ble til slutt brakt til USA. En av disse kan fortsatt beskues på Museum of Modern Art i New York.

Noen år etter andre verdenskrig, var en ny generasjon klar for trioens sittekonsept. Opprinnelig ble stolen kalt BKF (initialene til de tre designere), og utformingen ble kjent som «Butterfly Chair» eller «Bat». Masseproduksjonen av stolen tok av på 50-tallet og 60-tallet. I disse tiårene, valgte millioner av tenåringer dette som sin første «egen stol». Det var mulig for dem å sitte i den på en ny laid-back måte.

Takket være Cuero, og deres mer enn 25 år i skinnindustrien, produseres fire nye og spennende versjoner av denne moderne klassikeren i Sverige.

Stolen finner du utstilt i  vår butikk og til salgs i vår nettbutikk.


Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket Interiør Cuero butterfly stol får du på Verket InteriørCuero butterfly stol får du på Verket Interiør