Wegner_icons_CH25_oak-soap_CH22_oak-walnut-oil_CH26_walnut-oak_CH23_oak-walnut-oil_CH24_oak-whiteoil-899x450

Hans J. Wegner`s første mesterverk

Del

Facebook
|
Twitter

Hans Jørgensen Wegner designet fem stoler i 1950 som skulle komme vise seg å bli begynnelsen på Carl Hansen & Søn`s filosofi i alle år frem til i dag, nemlig å fremme hyllesten til godt håndverk og design.

Hva er det som kjennetegner et mesterverk?

Ordet defineres ofte med ”enestående kunstnerisk verk, det fremste verket i karrieren”. Hvem hadde trodd at under de første ukene på jobb, skulle Hans J. Wegner designe en hel serie med stoler som senere skulle utmerke seg som ikoniske eksempler av moderne, dansk design!

carl hansen & søn

CH24 | Y-stolen

Den ikoniske Y-stolen , som også er kjent som Wishbone Chair, er verdensberømt for de krummede linjene på rygg og armlenene. Denne håndlagde stolen er laget av et stykke tre som er bøyd med damping, og med et sete som er flettet av 120 meter papirtau. Utformingen av CH24 er et prakteksemplar på banebrytende, moderne stoldesign med fokus på teknikk og komfort.

ch24Den klassiske versjonen av CH24 i eik er nok den mest populære i Skandinavia, tett etterfulgt av CH24 i bøk og den sortlakkerte varianten av CH24.

ch24

CH22 | Lounge Chair

Den lekre lenestolen CH22 kommer som resten av sortimentet i flere ulike utførelser, blant annet i hvitoljet eik eller lakkert valnøtt. Setet får du i naturfarget eller svart papirgarn.

ch22

CH23 | Dining Chair

Den klassiske spisestolen CH23 er like moderne i dag som for 50 år siden. Stolen satte en standard for moderne møbeldesign med sin netthet, artistiske uttrykk og ergonomiske utforming. CH23 har organiske konturer og et rent stiluttrykk som demonstrerer den unge Hans J. Wegner’s unike sans for design og detaljert håndverk.

ch23

CH25 | Lounge Chair

Loungestolen CH25 har vært i produksjon siden den ble introdusert  på markedet i 1950, og er fremdeles like populær. Carl Hansen & Søn er opptatt av bærekraft, så alle møblene de produserer er svært holdbare slik at de kan gå i arv i flere generasjoner. Det er også mulig å reparere og erstatte deler av stolene, blant annet fletten i sete og rygg dersom det er behov for det.

ch25 lounge chair

CH26 | Dining Chair

CH26 passer like bra som spisestol som kontorsrtol til skrivebordet hjemme. Med sin organiske og skulpturelle utforming er CH25 like mye et vakkert blikkfang som en meget komfortabel stol.

ch26Alle fem stoler har ulike skulpturelle uttrykk fra Wegner`s fantastiske arbeid med treverk, og viser hans forståelse av kombinasjon mellom utforming og komfort. Designikonene produseres på Carl Hansen & Søn`s fabrikk i Gelstad, Danmark. Der arbeider møbelsnekkere og vevere med å videreføre arven og teknikkene som utgjør det fantastiske håndverket.

Nysgjerrig på Carl Hansen & Søn?

Du finner deler av sortimentet vårt fra Carl Hansen & Søn her. Send gjerne en henvendelse til oss på firmapost@verkeinterior.no dersom du ikke finner det du leter etter.

Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen