Topp-900x450

Trender 2018 – et innblikk fra årets møbelmesse

Del

Facebook
|
Twitter

Vi har akkurat kommet tilbake fra Stockholm Furniture Fair som var full med inspirasjon! Vi har samlet sammen noen av trendene og vi gleder oss til å vise dere de spennende nyhetene i månedene som kommer.

Naturlær

Vi ser mange leverandører som bruker mer og mer naturlær i sine kolleksjoner. Naturlær er en form av lær som ikke er behandlet eller farget. Et lyst og nydelig lær som gir møblene en form av eksklusivitet som er vanskelig å finne i andre materialer. Læret vil naturlig mørkne med tiden og du blir på et vis med å skape ditt eget unike designmøbel. Noen som utmerket seg med bruk av dette materiale er blant annet Jonas Ihreborns Limited Edition lenestol Seventy, 60-års jubileums kolleksjonen til Fritz Hansen, lenestoler hos Swedese og noen flotte møbler hos Carl Hansen& Søn.

Jubileums kolleksjon fra Fritz Hansen. Lenestolen Egget og Svanen laget i naturlær.Fritz Hansens jubileums kolleksjon

Asiatisk inspirert

Østen inspirerer og komplimenterer det skandinaviske designet og det dukker opp en hel del kule samarbeid mellom nordiske og østlige aktører. Se for eksempel den flotte bordserien Konno fra DK3 eller lampene Dia fra Ygg & Lyng som minner om både rislamper og enklere origami.

Miljøbilde av spisebord og stoler fra Ygg & Lyng i tre. Taklamper i hvitt.Spisetolene NON og Kyst sammen med spisebordet Viola og lampene Dia fra norske Ygg & Lyng

Konno table fra DK3. Sofabord i røkt eik med aluminiums understell. Samarbeid med en japansk designer.Bordserien Konno fra DK3

Røkt eik

Røkt eik er et av materialene som står høyt på listen hos mange leverandører. Vi ser dette flotte treverket i mange stoler, bord og oppbevaringsmøbler. Kombinasjonen av ren håndverkskunst sammen med de små fantastiske detaljene lover oss en veldig fin vår.

Corduroy spisebord i røkt eik fra DK3.Spisebordet Corduroy i røkt eik fra DK3

Bordeaux, bordeaux

Fargepaletten fortsetter i duse nyanser i rosa, bordeaux, blått og isgrønt. Vi nyter når vi synker ned i myk og luksuriøs fløyel eller i sofaer i de mest fantastiske ullblandninger. Sofaen Great Ash til Eilsersen er noe av det beste jeg har sittet i. Wendelbo på sin side kontrer med en sjeselong som virkelig får deg til å stoppe opp.

Miljøbilde av møbler fra Eilersen. Sofaen Grand Ash i oransje/rosa fløyel og stor sittepuff i hvitt.Sofa Great Ash, Spider sofabord og Wheel puff fra Eilersen

Sofaen Campo med sjeselong fra WendelboSofaen Campo fra Wendelbo

Langsiktig tenking

Vi blir mer og mer opptatt av å skåne miljøet gjennom å tenke langsiktig. Samtidig vil vi ikke at det går ut over kvaliteten og komforten på produktene vi kjøper. Mange leverandører tar i dag ansvar og ser viktigheten av å bruke bærekraftige materialer. Som Skagerak Denmark sier “Vi designer for generasjoner” er et uttrykk som vi mener burde være førsteprioritet hos alle. Det er en lang vei igjen men fler og fler kommer på banen og dette er en trend vi virkelig har lyst til å løfte frem.

Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen