Eames-Fiberglass-Chair_1957114_preview-900x450

Ikonisk stol i ny drakt

Del

Facebook
|
Twitter

Eames Plastic chair fra Vitra er noe de fleste av oss kjenner til veldig godt. Stolen med de unike og flotte alternativene der du kan skape din egen spesielle versjon. Noen liker den mer klassiske versjonen og andre en mer dramatisk utforming. Eller kanskje man blander de ulike fordi at man ikke kan bestemme seg. Nå har du den unike muligheten til å sette Eames Fiberglass rundt bordet. Kanskje du bare trenger en ekstra og vil at den skal skille seg litt ut?

LES OGSÅ: Bak Vitra´s dører

Originalen

Stolen kom til i slutten av 1940 tallet da designerduon Ray & Charles Eames deltok i «International Competition for Low Cost Furniture Design», organisert av New York Museum of Modern Art, der stolen var utformet i metall. Da originalen viste seg å være for dyr til å produsere fant de ut at stolen hadde gjort seg fantastisk i glassfiberforsterket polyesterharpiks.

Fordelene lot ikke vente på seg da bruk av materialer som glassfiber gav stolen formbarhet, stivhet og passet perfekt for industrielle produksjonsmetoder. Bruk av glassfiber var tidligere ukjent i møbelindustrien. Men Ray & Charles Eames brukte den til sin fordel med stolens organisk formede og enkle skall som gav den optimal komfort, og suksessen Fiberglassstolen var født.

Stolen kan bare kjøpes hos tre forhandlere i hele Norge, der Verket Interiør er en av dem. Stolen med eiffeltårnbase kan du kjøpe her.

Eames Fiberglass stol i sort og blått fra Vitra

Eames Fiberglass stol i oransje og grått fra Vitra

Ray & Charles Eames utviklet flere baser som gjorde stolen meget brukbar og appellerte til et bredere marked. Ikoniske Eiffeltårn versjonen laget av sveiset ståltråd eller trebasen finnes fortsatt med i dag.

Eames Fiberglass stol i blått fra Vitra nærbilde.

Lanseringen av Fiberglass stolene kom i 1950. Den multifunksjonelle stolen som kunne kombinere forskjellige seter med en rekke baser var en ny type av møbelteknolgi som de introduserte på markedet.

Eames Fiberglass stol i 6 farger fra Vitra

Vitra produserer glassfiber stoler av Charles og Ray Eames i seks av de opprinnelige fargene. Elephant hide grey, raw umber, navy blue, sea foam green, red orange og parchment.

Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen