DSC_0106-900x450

Historien om Basotho

Del

Facebook
|
Twitter

Maqhama drivs av de gode vennene Anniken og James som begge holder til i Lesotho, Sør-Afrika. Målet med Maqhama er å drive en etisk og bærekraftig virksomhet som binder mennesker sammen ved å dele historier. Og de har virkelig en historie å fortelle.

Basotho-pleddene

Maqhama er forhandler av de unike Bashoto-pleddene. Dette er pledd som har en historie som går helt tilbake til 1860. I kongeriket Lasotho ble Konge Moshoeshoe gitt en gave av en engelsk misjonær, et pledd. Pleddet ble så omtykt av kongen, at en ny klesdrakt ble født. Noen av de nyere mønstrene sendes fremdeles til kongefamilien for godkjenning, før de blir eksportert.

Lesotho

Lesotho er et land i Sør Afrika som ligger fra 1400-3482 moh. Altså som mest over 1000 meter høyere enn Galdhøpiggen. Basotho-pleddene er håndlagd av 50% merinoull og 50% finvevd microfiber og er derfor svært holdbare og tilpasset tøffe værforhold. Begrepet «Basotho», er et uttrykk for befolkningen i Lesotho, og for de unike håndverksproduktene – deriblant «Basotho Heritage Blankets».

Pleddene fremstilles på lisens i Sør-Afrika på vevstoler som benytter jacquardvev, som betyr at mønstrene ikke er trykket utenpå, men vevd inn i pleddene. Når man har pleddet rundt seg skal de karakteristiske stripene gå vertikalt da det betyr hell og lykke.

3144Chris-Allan-Photography-
CAL_1183

Gir tilbake

Covid-19 pandemien har fått alvorlige konsekvenser i Sør Afrika. Hver gang du kjøper et Bosotho-teppe, så er du med å bidrar til en bedre verden for barn og voksne som trenger trygghet og hjelp til å få et bedre liv.

IMG_2159
Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen