IMG_2377-900x450

Stylingtips til sommerbord og deilig 17. mai kake

Del

Facebook
|
Twitter

17. mai nærmer seg med stormskritt. Selv om feiringen blir annerledes også i år, bør ikke det gå utover kosen og pynten – syntes vi! Avdelingsleder for Kjøkkenverket, Rikke, ga oss noen stylingtips til sommerbordet under tirsdagens live-sending på Instagram. Under får du en oversikt over produktene hun brukte for å dekke bordene:

Rosa og fresh

Til det rosa bordet dekte vi med: Yellow and Drew tallerkner, serveringsfat og –boller, stor Ikebana Vase fra Fritz Hansen, gullbestikk fra Bitz, fargede vannglass fra Frederik Bagger, bomullservietter og telysholder fra IB Laursen.

Blått og tradisjonelt

Til det blå bordet dekte vi med: Paradise duk og servietter fra Chamois, hvite tallerkner fra Sophie Conran, skåler fra Bungalow, vannglass og martini-glass fra serien Hyde og merket Affari, Kebony-bestikk i brunt fra Skaugum, Ball vase fra Serax og keramikk-vase fra Ernst. De norske flaggene finner du her.

Oppskrift på Pavlova med en twist

Er du også glad i pavlova på 17. mai? Da er du ikke alene, og vår kjære markedsansvarlig Sofia (@fias_fika på instagram) har laget en egen twist for dere!

Ingredienser for en smashed Pavlova kake til 8 porsjoner:

Marengs

  • 6 stk eggehviter
  • 3,5 dl strøsukker
  • 1 ts hvitvinseddik

Pasjonsfruktcurd

  • 8 stk pasjonsfrukt
  • 2 stk eggeplommer
  • 3 stk egg
  • 175 gr smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl ferskpresset sitronsaft

Topping

  • 3 dl krem
  • 0,5 dl ristede pistasjnøtter / hasselnøtter
  • Sitronmelisse
  • Sjokolade grovhakket

Slik gjør du:

Pasjonsfruktcurd

  1. Dele frukten i to og ta ut fruktkjøttet
  2. Del eggehvite fra eggeplommer og sett eggehviten til siden (skal brukes til marengs)
  3. Smelt smør på lav varme. I mens visper du eggeplommene til de blir litt luftige.
  4. Tilsett så sukkeret i smøret under omrøring. Rør inn pasjonsfrukten og sitronen. Visp inn eggblandingen med en ballongvisp så du får inn mye luft.
  5. Deretter la curden stå på lav varme i ca. 5 minutter under konstant omrøring. Curden kommer til å tykne. Sett den til siden og la den kjøle seg litt ned før du heller den over i en skål og setter den i kjøleskapet.

Marengs

  1. Mens du varmer opp ovnen til 150 grader, så starter vi med marengsen.
  2. Hell eggehviten i en helt ren bakebolle og kjør dem på høyeste hastighet med maskin. Når eggehviten blir fastere topper, så begynner du å tilsette sukkeret, litt om gangen. Mellom hver gang du tilsetter sukker, så visper du i 30 sekunder. Fortsett slik til alt sukker er blandet inn.
  3. Stopp maskinen og samle marengsen i bunn med en slikkepinne innen du starter den for siste gang. Kjør i ca. 5 minutter til marengsen er fast og glinser. Tilsett da eddiken og vispe et par minutter til.
  4. Fordel marengsen ca. Ø10 cm på bakepapir. Sett den inn i midten av ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i 60 minutter, slå av ovnen og la den stå inni ovnen og roe seg.

Slik setter du den sammen

  1. Visp kremen lett sammen ved 1 ss sukker. Sett den til siden.
  2. Ta frem et fint fat. Bryt opp marengsen i mindre deler og plasser ut på fatet. Legg curden og kremen om hverandre. Strø over grovhakkede nøtter og sjokolade. Pynt med noen blader sitronmelisse.
Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen