Forsidebilde-Kremet-pasta-med-blåskjell-900x450

Deilig sommermiddag

Del

Facebook
|
Twitter

Sommeren er i gang for fullt, og for de aller fleste er det sjømat som gjelder.
Line Hamre har delt hennes oppskrift på sommermiddag – kremet pasta med blåskjell.

Kremet pasta med blåskjell

Du trenger:

  • 2 kg blåskjell
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 ss olivenolje
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 300 g Linguine
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørkede chiliflak

Gjør slik:

Fres sjalottløk og hvitløk blanke i gryten. Tilsett hvitvinen, fløte, persille og blåskjellene. Bland alt sammen og la det putre i 5-10 minutter. Du kan ta litt folie over pannen mens det står og putrer.

Kok linguine «al dente». Fjern blåskjellene som ikke åpnet seg etter damping. Resten renses ut av skallene og legges tilbake i kraften. Spar noen til pynt. Bland nykokt linguine sammen med blåskjellene og kraften. Server med et dryss persille, chilliflak og noen skjell på toppen.

Perfekt med et lunt brød og aioli ved siden av.

Håper det smaker!

Sommerhilsen fra Line Hamre
Fotograf, stylist og content creator

Alle bilder er tatt av Line Hamre

I Kjøkkenverket sin kategori finner du Tranquilo-grytene, pasta, jomfruolivenoljer, krydder og mye mer! Kjøkkenverket når du på kv@verketinterior.no // 67170340

// God sommer – hilsen Verket Interiør

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Inspirasjon og tips

Rull til toppen