Slik lager du din egen julekrans

Slik lager du din egen julekrans

Del

Facebook
|
Twitter

Hvis du i år har bestemt deg for å lage din egen julekrans, så kan vi fortelle deg at det er både enkelt og rimelig! Siri brukte under 40 minutter og 100 kroner på å lage denne julekransen, men den kan også lages helt gratis. Vi forteller deg hvordan!

Slik lager du din egen julekrans

Dette trenger du for å lage julekransen

Til å lage denne julekransen brukte Siri en halmkrans, grønn ståltråd og grønne vekster og greiner fra hagen og skogen. Vi anbefaler å plukke greiner og vekster i ulike grønntoner og art. Det gjør at den blir mer spennende!

Slik binder du julekransen

Start med å lage små buketter av greinene og vekstene du har funnet. Julekransen blir mer spennende om du mikser ulike greiner og vekster. Bind bukettene sammen nederst ved stammen med grønn ståltrå. Lag bukettene i en stor nok størrelse, slik at den dekker halmkransen. Gjenta til du har nok buketter til å fylle hele kransen.

Når du har laget ferdig bukettene, knyter du fast den grønne ståltråden til halmkransen. Deretter legger du to buketter inntil hverandre på kransen, og fester dem ved å snurre ståltråden rundt kransen. Så fortsetter du med å fylle på med buketter, og fester dem med ståltråd. Når hele kransen er dekket med grønne vekster fester du ståltråden godt ved å knyte den rundt eller i halmkransen.

Slik binder du julekransen

Slik lager du halmkransen og julekransen gratis

Høst inn lange greiner som du former til flere like store sirkler. Bind sammen sirklene med valgfri tråd du har hjemme slik at kransen blir solid. Når du nå skal fylle sirkelen med grønne buketter, følg fremgangsmåten over. Husk at du også kan bruke hyssing eller tråd du har hjemme. 

Slik pynter du julekransen til jul

Siri dekorerte to ulike julekranser med julepynt fra det norske merket UND. Den ene med fugler som ble festet med klyper, og den andre med julemus festet med nåler. Hvis du vil se video av hvordan hun pyntet dem, så finner du den her.

Velg julepynt du liker og plasser dem litt tilfeldig, anbefaler Siri. 

Videre tipser hun å bruke kongler, julekuler og lyslenker for å pynte opp julekransen. Kun fantasien setter grenser!

Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen