Kategori: Ukens Stol

Ikonisk stol i ny drakt

Eames Fiberglass stol i blått fra Vitra nærbilde.

Eames Plastic chair fra Vitra er noe de fleste av oss kjenner til veldig godt. Stolen med de unike og flotte alternativene der du kan skape din egen spesielle versjon. Noen liker den mer klassiske versjonen og andre en mer dramatisk utforming. Eller kanskje man blander de ulike fordi at man ikke kan bestemme seg…. Les mer »

Relansering av klassiker

Spisestolen CH23 i såpevasket eik med sete i papirsnor fra Carl Hansen & Søn.

Hans J. Wegner`s CH23 relanseres Etter mer enn et halvt århundre relanserer Carl Hansen & Søn spisestolen CH23. Med sine rene linjer, funksjonelle design og sin fantastiske utforming var stolen en av de første fem ikoniske møbler som Hans J. Wegner designet eksklusivt for Carl Hansen & Søn. Les også: Hans J. Wegner 5 første mesterverk – designet… Les mer »

Y-stolen med en dose farge!

Miljøbilde av den klassiske Y-stolen i sort fr Carl Hansen & Søn stående rundt et spisebord.

Klassiske Y-stolen i farge Våren er her og hva er ikke bedre enn med litt farge i interiøret? Den klassiske Y-stolen eller Wishbone Chair fra Carl Hansen kan du få i mange deilige farger. Om du ikke helt våger å velge 6 stk stoler i lime grønn rundt spisebordet så er dette et designikon som… Les mer »

Saddle Chair – Nytt norsk design ikon

Miljøbidle av lenestolen Saddle Chair fra Slååke i brunt skinn.

Nyhet i butikken vår er Saddle Chair fra norske Slåke. 100 % norsk design som er designet av det Oslo-baserte designkollektivet Angell, Wyller og Aarseth (Christoffer Angell, Øyvind Wyller og Simen Aarseth). De er alle utdannede designere fra Kunsthøyskolen i Oslo. Sammen arbeider de for å skape nye og intuitive former og funksjoner fra kjente… Les mer »

Ukens stol – Repos og Grand Repos fra Vitra

Miljøbilde av lenestolen Grand Repos fra Vitra i beige med krakk.

Grand Repos og Repos står i tradisjonen til den klassiske lounge stolen, men har utviklet dette konseptet videre for å nå et nytt nivå. Med sin generøse padding og kontinuerlig justerbare sittestillinger, oppfyller disse stolene nesten alle krav med hensyn til behagelig, avslappende sitteplasser. Den italienske designeren og arkitekten Antonio Citterio vet å kombinere tidløs… Les mer »

Eyes wood stoler – en moderne klassiker

Miljøbilde av spisestolen Eyes Wood med stoff i blått og brunt med treben.

Eyes Wood er tegnet av den erfarne designduo Johannes Foersom & Peter Hiort-Lorenzen i 2011. Stolen er med sitt organiske formspråk og naturlige materialer allerede på vei til at bli en moderne klassiker.Eyes er utført i formstøpt kaldskum med fast trekk og ben i eik. Stolen har en fantastisk sittekomfort og er fremstilt etter Erik… Les mer »

Ukens stol – Softshell fra Vitra

Miljøbilde av spisestolen Softshell Chair fra Vitra i gult.

Med sin skjellformede setet konstruksjon, definerer Softshell Chair et nivå av komfort som er først avslørt ved bruk. Du har en bevegelsesfrihet samt suveren komfort, selv i lengre perioder sitter. Glatte konturer og besnærende myk polstring over hele overflaten gi Softshell Chair sin rolig, koselig og innbydende karakter. Designet av Ronan & Erwan Bouroullec, 2008. Vi… Les mer »

Ukens stol – RO designet av Jamie Hayon for Fritz Hansen

Miljøbilde av lenestolen RO fra Fritz Hansen i forskjellige farger.

Ro™ er meget mer enn en lenestol. Det er plass til 1½-persons, som betyr at man kan slappe av i mange forskjellige sittestillinger. Det er plass til, at man kan ha avisen, datamaskinen eller barn ved sin side og dermed skape et rom i rommet til nytelse og refleksjon. Navnet Ro™ er valgt, fordi det… Les mer »

Ukens stol – Standard Chair designet av Jean Prouvé fra Vitra

Miljøbilde av spisestolen Standard fra Vitra i gult og rødt.

Standard Chair ble design av franskmannen Jean Prouvé helt tilbake til 1934/1950. Den er nå tatt opp igjen i produksjon av det sveitsiske møbelfirmaet VITRA. Prouvé var ingeniør, designer og arkitekt, noe hans møbler bærer preg av. Med mottoet «NEVER DESIGN ANYTHING THAT CAN NOT BE MADE» så skjønner man hans tilnærming.  Her er funksjonalitet… Les mer »