Spisestol-guide-verketinteriør-1

Spisestol-guide

Her er vår spisestol-guide - kanskje du finner en ny favoritt?

Det er ikke enkelt å navigere seg i et hav av spisestoler, derfor har vi valgt ut 6 spisestolfavoritter! Vi anbefaler alltid å prøvesitte i butikk før man kjøper en spisestol, da det er veldig individuelt hvordan stolene oppleves.

De 6 spisestolene vi har valgt er:

Pia fra DK3, Softshell fra Vitra, Serie 7 fra Fritz Hansen, CH23 fra Carl Hansen & Søn, Løkke fra Ygg & Lyng og Scandia Junior fra Fjordfiesta representerer et bredt utvalg innen kategorier som komfort, design og netthet. Vi håper du finner en ny favoritt!

Pia spisestol er kjent for “less is more” og ble designet av Poul Cadovius i 1959 for å være en nett spisestol. Stolen karakteriseres av de tynne ryggstøttene og beinene, og det håndflettede sete. Pia og Løkke er de smaleste stolene i testen, på den måten er det plass til flere stoler rundt bordet. Spisestolen gir god støtte i ryggen.

Softshell spisestol er designet av Ronan & Erwan Bouroullec i 2008 for å gi den ultimate komfort med polstring, fleksibel ryggstøtte og armstøtte. Softshell er testens bredeste stol, og er en av de med dypest sete. Når du setter deg i stolen kan vi love at både du og gjestene blir sittende lenge.

Serie 7 er designet av Arne Jacobsen, og kommer i mange utførelser. Serie 7 med frontpolstret skinnsete og valnøttfinér er et av de mest eksklusive utførelsene, og er testens dyreste stol. Spisestolen har en romslig bredde, et dypt sete og en fleksibel ryggstøtte, som gjør at du vil sitte i den hele dagen! Serie 7 er stabelbar, men vi anbefaler å legge beskyttelse mellom stolene. Du kan personifisere Serie 7 med å velge mellom ulike sittehøyder, knotter tilpasset gulvoverflate, og farger på skallet og beina.

CH23 er testens eldste klassiker, og ble designet i 1950 av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn. Sammenlignet med testens andre trestol Pia, så er setet til CH23 bredere og dypere, og ryggen er høyere for bedre støtte. Hele stolen produseres i Danmark, og stolen flettes for hånd av dyktige håndverkere. Vi bare elsker detaljene til CH23, er du ikke enig?

Løkke spisestol var årets store nyhet fra Ygg & Lyng i 2022. Løkke har testens smaleste men høyeste sete og er stabelbar, og er derfor testens mest plassbesparende stol, i tillegg til at den har et komfortabelt sete og rygg. Med Løkke får du en nett og komfortabel stol. Alle delene på stolen er utskiftbare, og fås i en rekke tekstiler og farger. Vi bare elsker ryggen!

Scandia Junior ble designet i 1957 av norske Hans Brattrud som et studentprosjekt, som senere utviklet seg til å bli en prisvinnende stol. I dag produseres stolen av Fjordfiesta på Dokka i Norge. Scandia Junior gir en ergonomisk riktig sittestilling og former seg etter kroppen. Ryggen har en liten svikt i ryggen for ekstra god komfort. Denne stolen er testens rimeligste, og må bare prøvesittes!

Inspirasjon

Spisestol-guide-verketinteriør-løkke-spisestol-ygg&lyng-miljøbilde
Løkke spisestol fra Ygg & Lyng
Spisestol-guide-verketinteriør-ch23-miljøbilde-carlhansenogsøn
CH23 spisestol fra Carl Hansen & Søn
Spisestol-guide-verketinteriør-scandia-junior-spisestol-fjordfiesta-miljøbilde
Scandia Junior spisestol fra Fjordfiesta

Les også..

25-års jubileum

Verket Interiør fyller 25 år

BLI MED PÅ JUBILEUMSFESTEN Verket Interiør inviterer deg til jubileumsfest 27.-30. oktober.   For første gang i Verket Interiør´s historie vil de 25 første handlende kunder hver dag

4 sommerdrinker du må prøve

4 sommerdrinker du må prøve

Vi har mikset sammen 4 sommerdrinker du må prøve i sommer Sommeren er offisielt i gang, og da er det både godt og morsomt å

Skroll til toppen

Bli Verket-kunde

*Må fylles ut
Meld meg på nyhetsbrevet til:

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som kan brukes på et helt kjøp på verketinterior.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde seg ut, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.