Vitra_Design_Museum-2-900x450

Arkitekturen på Vitra Campus

Vitra´s design og arkitektur

For en kort tid siden var vi så heldige å få besøke det enestående Vitra Campus i Weil am Rhein i Tyskland, der vi fikk ta del av historien bak Vitra´s design og se på den fantastiske arkitekturen. Campus er åpent for allmenheten så har du veiene forbi så er det absolutt vært et besøk!

I 1981 brant det store frabrikksområdet og Vitra Campus ble nesten helt ødelagt. Ved oppbyggingen så ble det besluttet at det nye Campus skulle reflekteres i Vitra´s mange forskjellige design og uttrykk og ble satt sammen av signaturbyggene fra flere verdenskjente arkitekter. Her en noen av de enestående byggene som vi var innom.

LES også: Bak Vitras dører

Dome (1970/2000), Richard Buckminster Fuller

Dome ble utviklet og utstilt på Vitra Campus i 1975. Senere ble det et bil showroom i Detroit i 1978/79. Rolf Fehlbaum kjøpte bygget på en auksjon i 2000 og ble satt opp igjen samme år. I dag brukes Dome bygget til eventer og utstillinger.

Dome bygget fra Vitra Campus

Innsiden av Dome bygget fra Vitra Campus

 

Vita Petol Station (1953), Jean Próuve & Henry

Ikke et Campus uten egen bensinstasjon! Bensinstasjonen var bygget rundt 1953 for Mobiloil Socony-Vacuum. Det lille men uttrykksfulle bygget er bare en av tre som er igjen. Stasjonen ble installert på Vitra Campus i 2003.

Vitra bensinstasjon fra Vitra Campus

 

Fire Stasjon (1993), Zara Hadid

Etter den store brannen i 1981 bestemte Vitra seg for at de ville ha sin egen brannstasjon. Stasjonen var bare bruk i noen få år til den ble et, og er enda, event og utstillings bygg i samarbeid med Vitra Design Museum. Vitra Campus er nå under assistanse i tilfelle brann fra brannstasjoner i nærområdet. Bygget er laget med bestemte skjevheter og forskjellige tak høyder. Det er ikke før man går ut av bygget at man føler at man går rett.

Hadid brannstasjon på Vitra Campus

På innsiden av Hadid brannstasjon på Vitra Campus

Brannstasjonen er innrett med de kule Pantonstolene.

 

“Love saves the day” Vitra Design Museum (1989), Frank Gehry

Vitra Design Museum er blant verdens ledende museer av design. Det er dedikert til forskning og presentasjon av design, da- og nåtid, og undersøker designens forhold til arkitektur, kunst og hverdagskultur. Museet holder årlig to store midlertidige utstillinger der du i dag kan du oppleve utstillingen: Night Fiver; Designing Club Culture 1960-Today.

Vitra Design MuseumVitra Design Museum

 

Conference Pavilion (1993) Tadoa Ando

Conference Pavilion er den første bygningen Tadoa Ando har designet utenfor Japan. Bygget ligger tett mellom flere kirsebærtrær. Siden kirsebærtrær er sett på som en store ære i Japan designet han bygget for å passe mellom trærne. Inngangen ligger ledet av en sti mellom trærne. Conference Pavilion er også designet for å slippe inn mest mulig naturlig lys. Kontrasten med den harde betongen og de glatte glassflatene sier at arkitekten har bevist valgt å ikke legge skul på den nakne material bruken. Her går betong, treverk og glass hånd i hånd. Det er også en helt utrolig ro inne i rommene.

Ando Conference Pavilion på Vitra Campus Ando Conference Pavilion på Vitra Campus Ando Conference Pavilion på Vitra Campus

Her er Tadoa Andos flotte bygg innrett med den klassiske HAL stolen.

 

Vitra Schaudepot (2016), Jacques Herzog and Pierre de Meuron

Vitra Chaudepot er designet av de samme arkitektene, Jacques Herzog and Pierre de Meuron, som VitraHaus. Siden Vitra allerede hadde flere røde mursteins bygg ville arkitektene gjøre et annerledes murbygg. De brakk mursteinen i to og satte den brekte delen ut. Dette gjorde at bygget fikk et helt egent skyggespill. Bygget blir brukt til utstillinger i samarbeid med Vitra Design Museum. Vi fikk se den verdensberømte stol samlingen som inneholder design ikoner som stammer helt tilbake til 1800-tallet frem til i dag.

Schaudepot bygget fra Vitra Campus der det vises en enorm stolsamling

Stolsamlingen i Schaudepot på Vitra Campus Stolsamlingen i Schaudepot på Vitra CampusHer kan du se alle de vakre møblene vi har fra Vitra.

Les også..

25-års jubileum

Verket Interiør fyller 25 år

BLI MED PÅ JUBILEUMSFESTEN Verket Interiør inviterer deg til jubileumsfest 27.-30. oktober.   For første gang i Verket Interiør´s historie vil de 25 første handlende kunder hver dag

4 sommerdrinker du må prøve

4 sommerdrinker du må prøve

Vi har mikset sammen 4 sommerdrinker du må prøve i sommer Sommeren er offisielt i gang, og da er det både godt og morsomt å

Spisestol-guide-verketinteriør-1

Spisestol-guide

Her er vår spisestol-guide – kanskje du finner en ny favoritt? Det er ikke enkelt å navigere seg i et hav av spisestoler, derfor har

Skroll til toppen

Bli Verket-kunde

*Må fylles ut
Meld meg på nyhetsbrevet til:

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som kan brukes på et helt kjøp på verketinterior.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde seg ut, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.