VitraHaus_101077_preview-900x450

Bak Vitras dører

Historien om Vitra

For deg som er designinteressert og har noen av Vitras produkter høyt på listen over møbler til ditt drømmehjem, så tar vi deg med på besøk hos en av verdens største interiørprodusenter. Vi var så heldige å få besøke det enestående Vitra Campus i Weil am Rhein i Tyskland, der vi fikk ta del av historien bak Vitra´s design og hvordan de arbeider for å videreutvikle sitt sterke merke.

Charles & Ray Eames

Vitra er eid siden 1950 av familien Fehlbaum som har sine røtter i Sveits. Alt startet i 1953 da Willi Fehlbaum dro på en inspirasjonstur til USA. Her hadde han gleden av å oppdage Charles & Ray Eames sin design og besluttet seg raskt for at det var møbelproduksjon han skulle satse på. Etter å ha møtt og blitt gode venner med ekteparet Eames så inngikk de et spennende samarbeid som har vært med å forme Vitra til det vi kjenner i dag. Den i dag klassiske Eames stolen var den gang allerede produsert, men Vitra tok over rettighetene og fra dette nye samarbeid kommer Vitra´s uttrykk «an original».

LES: An essay by Rolf Fehlbaum “The originals comes from Vitra”

Vitra Campus

Det store fabrikksområdet, Vitra Campus, i Weil am Rhein ble i 1981 nesten helt ødelagt etter en stor brann. På bakgrunn av Vitra´s mange forskjellige design og uttrykk ble det besluttet at ved oppbyggningen så laget Vitra et Campus som er satt sammen av flere verdenskjente arkitekter med sine signaturbygg.

 

“Fem arkitektoniske studioer som har blitt tildelt den prestisjetunge Pritzker-prisen, er nå representert på Vitra Campus.”

 

Som kjent har Vitra i sin portefølje en rekke verdenskjente arkitekter og designere som er har skapt en helt utrolig design verden.

LES OGSÅ: Arkitekturen på Vitra Campus

VitraHaus (2009), Jacques Herzog and Pierre de Meuron

VitraHaus er Vitra´s sitt flaggskip og blir brukt for å vise Vitra Home Collection i over 4 etg. Her finner du forskjellige showroms som viser utrolige kombinasjoner av Vitra´s møbler og artikler. Du finner også en liten Vitra/Artek butikk, en kafé med utrolig god mat og The Lounge Chair Atelier. Her kan du se med egne øyne hvordan Eames Lounge stolen blir satt sammen. De viser også en slitasje maskin som står å går. Den har per i dag testet stolen 41.600.350 ganger så dette er en stol som tåler bruk i flere generasjoner. I hagen rundt VitraHaus er det plassert ut alle typer stoler som kan brukes i både inne- og utemiljø. Det er også laget en liten lekeplass for barn med de søte Eames Elephant (1945) i forskjellige farger.

VitraHaus på Vitra Campus

VitraHaus entre

Testing av Vitra Eames Lounge chair

Slitasjemaskin som tester Vitra Eames Lounge Chair

VitraHaus hage med Eames stoler

Lekeplass ved VitraHaus fylt med Vitra Eames elephant

Leke plass for barna fylt med Eames Elephant

LES OGSÅ: Arkitekturen på Vitra Campus

Les også..

25-års jubileum

Verket Interiør fyller 25 år

BLI MED PÅ JUBILEUMSFESTEN Verket Interiør inviterer deg til jubileumsfest 27.-30. oktober.   For første gang i Verket Interiør´s historie vil de 25 første handlende kunder hver dag

4 sommerdrinker du må prøve

4 sommerdrinker du må prøve

Vi har mikset sammen 4 sommerdrinker du må prøve i sommer Sommeren er offisielt i gang, og da er det både godt og morsomt å

Spisestol-guide-verketinteriør-1

Spisestol-guide

Her er vår spisestol-guide – kanskje du finner en ny favoritt? Det er ikke enkelt å navigere seg i et hav av spisestoler, derfor har

Skroll til toppen

Bli Verket-kunde

*Må fylles ut
Meld meg på nyhetsbrevet til:

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som kan brukes på et helt kjøp på verketinterior.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde seg ut, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.