Panton Chair Metal Side Table Zinc fra Vitra

Panton -et ikon for det tjuende århundre

Fra idé til produksjon

Historien til Panton-stolen går tilbake til siste halvdel av 1950-tallet, da den danske designeren Verner Panton utviklet ideen om en plaststol. Ingen produsenter ville forfølge dette vågale konseptet bortsett fra Willi Fehlbaum, grunnleggeren av Vitra.

Siden introduksjonen på markedet har den gått gjennom flere produksjonsfaser. Bare siden 1999 har det vært mulig å produsere stolen i henhold til dens opprinnelige konsept – av slitesterk, gjennomfarget plast med en skinnende matt finish.

Panton fra Vitra produktbilde
Produktbilde av panton fra Vitra
Panton fra Vitra i hvit
Panton deep black

Vitra + Vernter Panton = sant

1963 markerte starten på et samarbeid mellom Vitra og Verner Panton med utviklingen av en av de mest ikoniske stol designene. Det viste seg å være en nesten umulig utfordring, da de dristige konturene designeren forestilte seg, måtte forenes med de fysiske grensene for plastteknologi og produksjonskrav. En liten pilotserie på bare 150 stykker ble produsert i 1967. 

Verner Panton Rolf Fehlbaum Manfred Diebold Josef Stürmlinger - Home Stories 2020
Panton i Bærums Verk

Det var den første stolen som ble laget i kun plast og støpt i ett stykke.

Prisvinnende ikon

På 1990-tallet var det ytterligere fremskritt innen plastteknologi og nye støpe muligheter. Vitra og Panton inspireres til å  utvikle en ny versjon, laget av polypropylen. 30 år etter den første markedslanseringen ble et av Pantons hovedmål endelig nådd: plaststolen som et rimelig industriprodukt.

Panton-stolen har mottatt en rekke internasjonale designpriser og er representert i samlingene til mange fremtredende museer. På grunn av sin uttrykksfulle form har den blitt et ikon for det tjuende århundre

Panton Chair Flower Table fra Vitra
Panton Chair Group fra Vitra
IMG_5698

Les også..

25-års jubileum

Verket Interiør fyller 25 år

BLI MED PÅ JUBILEUMSFESTEN Verket Interiør inviterer deg til jubileumsfest 27.-30. oktober.   For første gang i Verket Interiør´s historie vil de 25 første handlende kunder hver dag

4 sommerdrinker du må prøve

4 sommerdrinker du må prøve

Vi har mikset sammen 4 sommerdrinker du må prøve i sommer Sommeren er offisielt i gang, og da er det både godt og morsomt å

Spisestol-guide-verketinteriør-1

Spisestol-guide

Her er vår spisestol-guide – kanskje du finner en ny favoritt? Det er ikke enkelt å navigere seg i et hav av spisestoler, derfor har

Skroll til toppen

Bli Verket-kunde

*Må fylles ut
Meld meg på nyhetsbrevet til:

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som kan brukes på et helt kjøp på verketinterior.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde seg ut, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.