model-200130025_100120006_100220006_101420011_101420010_101420009_100420014_301320007_3001307_300120009_300210003_300530010400330013

Trenger barn design?

Hvordan har det seg at en leke-apekatt som så dagens lys på femtitallet fortsatt finner seg til rette i dagens barnerom? Og hva skjer egentlig når barnas interiør forflytter seg ut av barnerommet? Vi har tatt turen til Lilleverket, og snakket med en som vet.

God design handler ikke bare om utseende. Det handler vel så mye om kvalitet som varer og om harmoni i hjemmet. Klassiske designperler og brukervennlige treleker gjør noe med et hjem – og de som bor der.

-Dagens foreldre ønsker å tilbringe kvalitetstid med barna sine, og derfor har barnas sone utvidet seg fra barnerommet. Barna og deres leker har forflyttet seg til fellesrommene, og derfor tenker foreldre nøye gjennom hvilke produkter de velger til barna, sier Gro-Pernille Berge Haanes. Hun er daglig leder for vår interiørbutikk Lilleverket på Bærums Verk, og i løpet av de siste fem årene har hun sett et trendskifte.

Nye føringer i barnerommet
-Nå skal barnemøblene helst passe inn i det øvrige interiøret i hjemmet. Det skaper harmoni, og bidrar også til at barn føler seg mer hjemme i hele huset. Dette er møbler som ikke trenger å ryddes bort når man får besøk. Samtidig er dagens foreldre opptatt av bærekraft. De prioriterer å kjøpe funksjonelle kvalitetsmøbler som varer, og som gjerne kan gå i arv, forklarer hun.

Kan du gi noen eksempler på slike møbler?

-Dansk design fra 1940- og 50-tallet peker seg ut. Carl Hansens barnestol, Børge Mogensens barnemøbler og Kay Bojesens trefigurer (blant annet den ikoniske apekatten) er alle eksempler på tidløs design som kler ethvert interiør uavhengig av motebildet, sier Gro-Pernille.

Apekatt-facebook
blogg-barn

Vokser med barnet
Hun forteller også om en økende etterspørsel etter møbler som kan vokse med barnet. Bruk-og-kast-mentaliteten er vi ferdige med. Eksempler på dette er Sebra-sengen i solid treverk som kan brukes fra nyfødt til skolealder. Oliver furniture er en annen dansk produsent som ser verdien av å lage kvalitetsmøbler som kan tilpasses barnets ulike stadier. Med slike kvalitetsmøbler overflødiggjøres raske løsninger som kastes etter et par års bruk.

-Kundene våre har innsett at det kan lønne seg å betale litt mer for kvalitet og varighet. Dette er møbler og leker som kan arves, og de duse fargene gjør at møblene passer inn uansett kjønn og identitet, sier den daglige lederen.

Tekstilene som utgjør en forskjell
På Lilleverket interiør er det de duse, nøytrale pastellene du først legger merke til. Selv om dette er et interiørunivers for baby og barn, er det ikke slik at butikken er delt inn i 50% rosa og 50% blått. Nå er det klassisk treverk, lyst tre, puddergrått, jordfarger og naturlig grønt som preger trendene innenfor barneromsinteriør, og de dempede tonene gjør det enkelt å innrede et barnerom som varer.

-En nøytral base kan enkelt gis særpreg med tekstiler. Barnetekstiler er et spennende produktområde, og også her satser vi på leverandører som produserer på lag med naturen, sier Gro-Pernille.

En titt innom tekstilavdelingen deres røper myke materialer i økologisk bomull, musselin og lammeull. Det skal være behagelig å være liten.

Norske produkter
Dansk design er som nevnt populært. Svenskene er også på banen med merkevarer som Garbo & Friends (tekstiler), Pappelina (tepper) og Stolab som har utviklet ikonet Lilla Åland barnestol. Men hva med norske produsenter. Finnes de?

-Absolutt! Vi heier veldig på norsk design, og er glade for å tilby kjente og kjære matbokser og barnehagesekker fra Blafre, behagelig regntøy fra Kattnakken og babyutstyr fra BabyLivia, for å nevne noen, sier hun.

Høsten er tiden for interiør
Høsten er en fin tid å ta grep i barnerommet. Det er en årstid som ikke bare markerer overgangen fra sommer til vinter, men også at barnet har blitt eldre. Å begynne på skolen, i barnehagen, eller en ny avdeling er en viktig overgang for alle barn. Da kommer kanskje også behovet for å justere barnerommet sånn at det passer til en stor jente eller gutt. I disse dager bugner Lilleverket av nye varer, tilpasset den kjølige årstiden – og ikke minst, ditt interiør.

Les også..

25-års jubileum

Verket Interiør fyller 25 år

BLI MED PÅ JUBILEUMSFESTEN Verket Interiør inviterer deg til jubileumsfest 27.-30. oktober.   For første gang i Verket Interiør´s historie vil de 25 første handlende kunder hver dag

4 sommerdrinker du må prøve

4 sommerdrinker du må prøve

Vi har mikset sammen 4 sommerdrinker du må prøve i sommer Sommeren er offisielt i gang, og da er det både godt og morsomt å

Spisestol-guide-verketinteriør-1

Spisestol-guide

Her er vår spisestol-guide – kanskje du finner en ny favoritt? Det er ikke enkelt å navigere seg i et hav av spisestoler, derfor har

Skroll til toppen

Bli Verket-kunde

*Må fylles ut
Meld meg på nyhetsbrevet til:

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som kan brukes på et helt kjøp på verketinterior.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde seg ut, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@verketinterior.no.