krans

Midtsommer – lag din egen blomsterkrans

Del

Facebook
|
Twitter

Blomsterkrans til sommerfesten  

Sankthans er få dager unna og i nabolandet forberedes det for Midtsommerfeiring med både maistang, jordbærkake og blomsterkranser. Her hjemme feirer vi Sankthans den 23. Juni med å ta en tur ut med båten eller brenne bål på stranden. Tradisjonelt er Sankthans egentlig en feiring av døperen Johannes fødselsdag, men i dag har dagen blitt mer en folkelig tradisjon enn en religiøs som vi gjerne feirer med gode venner og familie.

Været kan vi jo ikke styre og vi får forberede oss for varmebølge eller regn og få plussgrader. Vi bunkrer isteden opp med en masse pledd, puter, lys/lykter og god mat.

Kanskje du i år har lyst å pynte deg med vakre blomster i håret? Trine Godager fra Verket Blomsterbinderi viser deg hvordan du lager din egen blomsterkrans.

Du trenger:

  • Ståltråd
  • Grønn vikletråd
  • Blomster, strå og blader. Bare fantasien setter grenser!

I denne kransen har Trine brukt bringebær, marikåpe, brudeslør, astrantia, nigella, strå. Hun binder opp blomstrer og blader om hverandre  i små buketter på ståltråd med hjelp av grønn tynn vikletråd. Start og avslutt ca 3 cm inn på ståltråden, bøy begge sider til en liten krok og fest de sammen. Bruk gjerne naturen å plukk strå, blader, marikåpe, blåbærsris, prestekrager m.m. å lag din egen personlige krans som du er helt alene om!

PS. Hvis du plukker 7 forskjellige sorter blomster å legger under hodeputen på midtsommernatten så skal du etter troen drømme om hvem du skal få leve ditt liv med 😉

Steg 1 i hvordan du lager en midsommerkrans. Steg 2 i hvordan du lager en midsommerkrans. Steg 3 i hvordan du lager en midsommerkrans.

Facebook
WhatsApp
Email
Rull til toppen