Miljøbilde av et rundt spisebord fra Naver Collection i valnøtt, Spider.

Det sosiale, runde spisebordet

Inspirasjon, Spisebord, Velkommen til bords

Spisebordet, den nye sosiale plassen

Da vi tidligere samlet oss i spisestuen for å spise middag så har dagens åpne løsninger vært med på å flyttet den sosiale plassen fra stuen til selve spisebordet. Vi bruker ikke lengre spisebordet til bare å spise middag. Det har blitt en sosial plass for alle døgnets tider der vi ikke bare samles for middagen men også for et glass med gode venner, spille spill eller lese lekser. Uansett så forbinder vi spisebordet med mange hyggelige stunder.

En trend de siste årene er det runde spisebordet og designerne skaper møbler som forener menneskene.  Vi har et økende ønske om å sitte nærmere gjestene våre for enkelt å kunne sosialisere med alle rundt bordet.

5 tips hvis du vurderer et rundt spisebord:

  1. I mange hjem er det fortsatt det firkantete bordet som gjelder. Det er enkelt å plassere langs veggen og har plass til mange. Hvis vi tenker litt utenfor rommets rette vegger og vi plasser det runde bordet i midten så får vi en ny spennende følelse i rommet. Det oppfattes ofte som mer tiltrekkende!
  2. Det runde bordet byr inn til kontakt og samtaler mellom gjestene. Alle ser hverandre og kan enklere konversere over bordet.
  3. Tenker du at du ikke har plass for et rundt bord?
    Det finnes mange leverandører hvor du kan spesialbestille bord slik at du får en størrelse som passer for ditt hjem.
  4. Har du lite plass, se etter et rundt bord med et ”ben” i stedet for 4. Da er du friere til å kunne bruke de stolene du allerede har hjemme i stedet for å kjøpe nye.
    Ønsker du uansett å oppgradere spisestolene så har vi et stort utvalg fra bl.a. Carl Hansen, Vitra, HAY, Fritz Hansen, Muuto, Normann Copenhagen etc.
  5. Se etter et rundt bord som har mulighet til tilleggsplate. Da har du enda mulighet til å kunne ha større selskap hjemme.

Se vårt utvalg av runde spisebord her.

Miljøbilde av et rundt spisebord fra Naver Collection i valnøtt, Spider.

Spider spisebord GM3800 fra Naver Collection – pris fra 22.866.- inkl. mva

Rundt spisebord fra Vannerup i tre, H230.
Rundt spisebord H230 fra Vannerup – Kan bestilles med tillegsplate, pris fra 8.725.- inkl. mva

Miljøbilde av det runde spisebordet Vår i eik fra norske Ygg & Lyng.Spisebordet Vår fra Ygg & Lyng – pris fra 19.950.- inkl. mva

Miljøbilde av Jewel table spisebord i valnøtt fra DK3.

Jewel Table fra DK3 – pris fra 36.423.- inkl. mva

Miljøbilde av det ovale spisebordet i sort nano laminat fra Fritz Hansen.Bordsserien Ellipse fra Fritz Hansen – pris fra 15.709.- inkl. mva